De volledige Pokédex van Pokémon Sword & Shield is gelekt. Er is slecht nieuws voor hardcorde fans want er zullen ‘maar’ 400 soorten te vangen zijn.

Het was een bittere pil dat we moesten slikken wanneer GameFreak en Nintendo bekend maakten dat niet alle bestaande Pokémon naar de Galar Regio zouden komen. Maar we dachten toen, net als iedereen, dat er maar een klein percentage van de monsters uit de Nationale Pokédex geschrapt zouden worden. Nu blijkt uit een lek van een betrouwbare bron op ResetEra dat meer dan de helft van de pokémon zijn geschrapt.

Enkel de groene pokémon hebben de selectie overleefd

Het is deprimerend om naar te kijken, zeker als enkele van jouw favorieten bij de uitgesloten pokémon zitten.

“We need to be able to prioritize new gameplay ideas. We need to be able to find a way to balance the right number of Pokémon and also still introduce new ways for players to enjoy the game, new gameplay ideas to keep the series fresh and enjoyable far into the future.”

Junichi Masuda, Producent, GameFreak

Volgens gamefreak werd de beslissing om zo veel monsters uit de nationale Pokédex te halen niet zo maar genomen. Ze werd namelijk genomen om de ontwikkeling van nieuwe gameplay elementen prioriteit te geven.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws dat gelekt is. Zo is de achtste generatie gelekt. In totaal gaat het om 81 helemaal nieuwe en 13 Galarian forms van bestaande pokémon.

Gen. 8 Pokémon
De volledige Galar Pokédex (uitgezonderd Gen. 8 mythicals)

Pokémon Sword & Shield verschijnen 15 november op Nintendo Switch.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info