Amerikaanse senator heeft vragen over privacybeleid Oculus Rift

Amerikaans senator Al Franken heeft enkele bedenkingen bij het privacybeleid dat van de Oculus Rift. In een open brief aan Oculus vraagt hij om antwoorden.
Franken vindt het raar dat de Rift bewegings- locatiegegevens opslaat en deelt met de bedrijven binnen de groep waarin Oculus behoord. Het bekendste bedrijf binnen die groep is Facebook. Deze data wordt niet alleen gedeeld om de gebruikservaring van de Rift te verbeteren, maar ook voor marketing doeleinden. Al deze informatie is wel anoniem.
De senator vraagt zich dus af of al deze dataverzameling echt wel nodig is, hoe lang die informatie ook effectief wordt bijgehouden en wie deze informatie dan ook te zien krijgt. Verder meent hij ook dat de gebruiker zelf moet kunnen aangeven of deze informatie mag gebruikt worden. Nu stem je daarop toe door de gebruiksvoorwaarden te accepteren, iets wat de meeste mensen niet lezen. Franken verwacht tegen 13 mei een officieel antwoord van Oculus. De volledige brief kan je hier nalezen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven