Bethesda lekt per ongeluk klantinformatie van Fallout 76 spelers

De hele Fallout 76 PR nachtmerrie voor Bethesda is duidelijk nog niet voorbij, want de uitgever heeft per ongeluk heel wat persoonlijke gegevens van heel wat spelers online geplaatst.
Het gaat hier vooral om spelers die in zijn gegaan op het aanbod om de correcte katoenen opbergtas van de Power Armor Edition te verkrijgen. Als je wilt gebruik maken van het aanbod moet je jezelf aanmelden op de support pagina van Bethesda, daar een formulier invullen en foto’s van jouw aankoopbewijs uploaden. Al deze gegevens, zoals de spelers hun email adres, fysiek adres en zelfs creditcard nummer werden plots voor iedereen zichtbaar. Sterker nog, sommigen kregen zelfs e-mails als anderen zich aanmeldden op de support pagina en konden zelfs de hele zaak afsluiten omdat ze support-staff privileges kregen. Hoe dit is kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Het probleem is volgens Bethesda ondertussen wel alweer verholpen, maar dat is maar een schrale troost voor diegenen die getroffen zijn door deze enorme veiligheidsbreuk.
Het was Redditor Jessiepie die de hele zaak aan het licht bracht. Je kan zijn bericht hieronder lezen.

Zo zag de support pagina eruit als je toegang had tot alle gegevens, al deze cases konden bekeken worden en zelfs worden afgesloten door gebruikers.


Bethesda’s community manager zelf heeft ondertussen ook op een eigen forum pagina gereageerd met een droge “Het probleem is opgelost.”

Als je zelf ook een support ticket hebt ingediend op de Bethesda support pagina, ga dan zeker na of jouw informatie ook niet was gelekt!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven