Cyberpunk 2077 krijgt nieuwe, vage, roadmap

CD Projekt RED heeft tijdens een investeerdersvergadering een nieuwe roadmap voor Cyberpunk 2077 voorgesteld, en hij ziet er niet zo goed uit want hij is extreem vaag.

Eind januari had CDPR al een herziene roadmap voor de game voorgesteld met de vage belofte dat we dit jaar nog nieuwe DLC zouden ontvangen. Al hadden die pakketten geen specifieke datum. In de herziene roadmap is de belofte van DLC herzien naar “kleine content updates” ergens in de tweede helft van dit jaar. Verder heeft CDPR ook nog eens bevestigd dat de next-gen versie van Cyberpunk nog steeds gepland staat voor “later dit jaar”. Daarnaast zal het ontwikkelingsteam blijven werken aan patches en stabiliteitsupdates.

Tijdens de meeting gaf CP Projekt ook aan dat het ondanks de sterke verkoop van Cyberpunk het hun financiële verwachtingen voor het laatste kwartaal niet gehaald heeft. Zo was er voorspeld dat CD Projekt tijdens het voorbije kwartaal 17.9 miljoen euro zou binnenhalen. Het bedrijf bleek echter maar 7.2 miljoen euro aan winst geboekt te hebben. De grootste oorzaak zou, volgens analisten, de sterke daling van de Cyberpunk 2077 verkoop zijn. CD Projekt zelf weigerde verkoopcijfers bekend te maken, niet bepaald een goed teken. Zeker niet nadat het eind vorig jaar nog trots bekend maakte dat het 13 miljoen exemplaren van Cyberpunk verkocht had.

Als kers op de taart maakte CD Projekt RED heel trots bekend dat het de crash-rate van Cyberpunk 2077 “drastisch verlaagd” had. En dat deden ze met deze grafiek. Al is die zonder schaal en zonder y-as weten we ook helemaal niet in hoeverre het aantal crashes echt is verminderd.

Wanneer Cyberpunk 2077 terug naar de PlayStation Store mag komen, daar werd met geen woord over gerept. Dus de kans zit er in dat dit nog niet snel zal gebeuren.

Het is pijnlijk duidelijk dat CDPR zo weinig mogelijk informatie over de staat van Cyberpunk 2077 wil lossen. En dat is best verontrust wekkend, zeker omdat de uitgever momenteel middenin een rechtszaak zit tegen hun eigen investeerders omdat ze niet genoeg informatie gaven over de staat van de game voor diens lancering.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven