Dit is alles wat we weten over de PlayStation 4 Pro

PlayStation Neo draagt niet langer de naam van de held uit The Matrix, hij heet gewoon PlayStation 4 Pro. En dit is alles wat we er nu over weten.

Het belangrijkste nieuws eerst: hij verschijnt 15 november al in de rekken en zal €399 kosten en zijn voornaamste doel is om hardcore gamers aan te trekken.
Dat doel moet gehaald worden door middel van verbeterde hardware, zo heeft de Pro een verbeterde processor en een twee maal krachtigere Grafische kaart aan boord. Dat laat niet alleen een hogere framerate in games toe, maar ook hogere resoluties. Zo ondersteund de nieuwe PS4 Pro 4K en HDR (High Dynamic Range, dit zorgt voor meer contrast en betere kleurreproductie).
De console zal echter niet alleen jouw games in deze 4K-resolutie op jouw scherm toveren, er komen ook een 4K YouTube app en de Netflix app zal nu ook jouw favoriete films en series (als die opgenomen zijn in die resolutie) in 4K streamen. De Pro zal echter geen 4K Blu-Rays ondersteunen.
Dit wil echter niet zeggen dat alle games dat vanaf nu uitkomen voor PS4 de community zullen splitsen. Alle PS4 games moeten werken op alle varianten, de Pro zal er enkel voor zorgen dat games in 4K worden afgespeeld, of dat ze op een hogere framerate werken.
Als laatste kunnen we melden dat de PlayStation 4 Pro een standaard een 1TB harde schijf aan boord heeft.

PlayStation 4 Slim

ps4_slim-2
Heb je echter geen zin om de volle pot te betalen voor een krachtigere PS4? Dan kan je vanaf volgende week gewoon de PS4 Slim kopen. Die zal exact hetzelfde doen als het huidige model, alleen doet die dit in een kleinere vorm. De Slim zal €299 kosten en heeft een HDD van 500GB aan boord. Hij zal ook meteen het originele model vervangen.
Als je de upgrade niet wilt doen en gewoon jouw ‘oude’ PS4 wil houden: geen nood, die zal alle toekomstige games ook gewoon blijven ondersteunen en krijgt volgende week een firmware update dat HDR ondersteuning met zich mee brengt.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven