Battlefield 2042

EA onthuld Battlefield 2042 met spectaculaire trailer

Correctie: In het originele artikel hadden we vermeld dat Battlefield 2042 een single player campaign zou krijgen. Dit is echter niet het geval. We hebben het artikel dan ook aangepast.

Het is eindelijk zo ver, na de verschillende lekken en tonnen speculatie heeft EA eindelijk Battlefield 2042 aangekondigd.

En dat deden ze met een spectaculaire actievolle trailer dat bijna 5 minuten lang is. In de trailer, dat jammer genoeg geen seconde gameplay bevat, krijgen we te zien hoe groots DICE en EA het deze keer willen aanpakken.
In BF 2042 krijgen we toegang tot licht-futuristische wapens, gadgets en voertuigen die het mogelijk zullen maken, om EA’s eigen woorden te gebruiken, “Only-in-Battlefield-momenten te creëren”. Dit zal ook enorm geholpen worden doordat de Battlefield multiplayer uitgebreid zal worden en het zal toelaten om met 128 spelers op één map te spelen. Al zal dit laatste wel enkel mogelijk zijn op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC. Spelers op PlayStation 4 en Xbox One zullen het moeten stellen met de traditionele 64 spelers en jammer genoeg ook kleinere maps. Alle spelers zullen wel de nieuwe generatie van “Levolution” kunnen ervaren. Al gebruikt EA zelf wel niet die verwoording. Concreet wil dit zeggen dat er tijdens de matches dynamische evenementen kunnen plaatsvinden zoals zandstormen of, zoals ook in de trailer getoond werd, tornado’s die de map uiteen kunnen rijten.

Battlefield 2042 zal geen single player campaign hebben. In de plaats daarvan zal er een verhaal in de multiplayer modus geweven worden:

In Battlefield 2042 balanceert de wereld op het randje van de afgrond. Tekorten aan voedsel, energie en schoon water hebben geleid tot tientallen mislukte staten en de grootste vluchtelingencrisis in de geschiedenis van de mensheid. Onder deze statelozen bevinden zich families, boeren, ingenieurs en zelfs soldaten.  Te midden van deze crisis sleuren de Verenigde Staten en Rusland de wereld mee in een totale oorlog. Niet-gelieerde Specialists sluiten zich aan bij beide kampen en vechten niet voor een vlag, maar voor de toekomst van de statelozen in deze nieuwe wereld.

Spelers kruipen in de huid van Specialists, een gloednieuw type speelbare soldaat voor de franchise. Specialists zijn geïnspireerd door de traditionele vier Battlefield-klassen en worden uitgerust met hun eigen unieke Specialist Trait en Specialty, en hebben volledig configureerbare uitrustingen. Als Specialist krijgen spelers toegang tot een geavanceerd arsenaal aan wapens, uitrustingen en voertuigen die je tijdens de strijd kunt gebruiken. Deze krachtige nieuwe tools bieden creatieve spelers talloze opties, omdat ze de perfecte combinatie kunnen vinden die past bij hun speelstijl waarmee ze tegenstanders op het strijdveld te slim af kunnen zijn.

Op 13 Juni mogen we ons verwachten aan de gameplay reveal.

Battlefield 2042 verschijnt 22 oktober op PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven