eGames Rio 2016 aangekondigd

De organisatie van het Londen Games Festival heeft aangekondigd dat het de eGames zal organiseren, ofwel de Olympische spelen van de eSports.
De eGames zullen plaatsvinden in Rio tijdens de gewone Olympische Spelen. Het toernooi zal twee dagen duren en de “atleten” zullen strijden om medailles en niet de gebruikelijke geldprijs.  Elk deelnemend land mag zijn eigen team samenstellen uit mannen en vrouwen die ouder dan achttien. Welke games er op het menu zullen staan is nog niet bekend, wel is het bekend gemaakt dat spelers zowel in team als alleen voor een medaille kunnen strijden. Het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Canada en de VS hebben hun teams al samengesteld.
Deze eerste competitie is vooral bedoeld om de eGames te introduceren en sponsors aan te trekken. Na deze editie zullen er in de jaren dat er geen Olympische Spelen zijn kwalificatie toernooien gehouden worden, een daarvan is British Championships London 2017. Op die manier kunnen landen zich kwalificeren voor de Winter Spelen van Zuid-Korea in 2018 en de Zomer Spelen van 2020 in Tokyo. De eGames zullen dan telkens na de Olympische Spelen plaatsvinden in de Olympische Stadions en Arena’s.
Of de eGames een succes zullen worden valt nog af te wachten, heel wat pro-gamers vinden het de moeite niet als ze alleen maar voor een medaille strijden in plaats van geld.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven