FIFA 20 neemt Career Mode stevig onder handen

EA heeft zopas bekend gemaakt dat het (eindelijk) nieuwe functies naar de Career Mode van FIFA 20 zal brengen.

Dat deden ze via Pitch Notes, de website waar ook alle FIFA patchnotes te zien zijn.

Starten deden ze met de mededeling dat ze wel degelijk geluisterd hebben naar de community feedback van FIFA 19, waarin er geklaagd werd dat de game zo goed als geen verandering met zich mee bracht in de single player modus.

De eerste grote verandering is dat je jouw manager, net als jouw virtuele speler helemaal zal kunnen aanpassen, zowel fysiek als hun kleding. Gedaan dus met de preset managers, al kan je er wel nog steeds eentje kiezen als je dat echt wil.
Je kan voor het eerst ook een vrouwelijke manager aanmaken.

Het is echter niet alleen de manager zelf die een vernieuwing krijgt, zo worden er ook interactieve persconferenties gehouden. Daarin zal je niet alleen meteen de impact van jouw antwoorden op de spelers zien, maar ook op het imago van jouw manager én club. Deze persconferenties zullen, afhankelijk van hoe goed het seizoen gaat, anders gaan verlopen. Jouw antwoorden zullen ook nadat de wedstrijd gespeeld is geëvalueerd worden. Als je, bijvoorbeeld, aangeeft dat je een top match zal winnen maar je verliest hem, dan zal het moraal van de ploeg ook kunnen dalen.
Hierdoor zullen de oude persconferenties vervangen worden door een meer realistische pre- en post-match conferentie.

Ook de gesprekken met spelers zijn onder handen genomen. Weg zijn de vage mails waarin spelers klagen dat ze niet genoeg mogen spelen of onzeker zijn over hun positie in de club. Deze worden vervangen door 1-op-1 gesprekken waarin je meteen een antwoord aan de speler kan geven.
Verwacht u hier wel niet aan een volledige cutscène, want dit deel zal helemaal text-based zijn. Maar sla ze zeker niet over, want ze zullen heel wat invloed op het moraal van de spelers hebben.

Daarnaast zijn er nog enkele kleine veranderingen zoals het potentieel van jonge spelers dat makkelijker opgevolgd kan worden. Ook het in-game nieuws is licht vernieuwd. Zo zullen er, in de plaats van vooraf gemaakte ‘foto’s’, in-game screenshots gebruikt worden. Ook zullen er automatisch kleine video highlights gemaakt worden. Om af te sluiten zal het pre-match scherm in thema van de competitie zijn waarin je momenteel speelt.

FIFA 20 verschijnt 27 september op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven