Gerucht: Grand Theft Auto VI in ontwikkeling

Het is ondertussen al bijna drie jaar geleden dat een van de meest verkochte games ooit in de winkels verscheen. Het is dus logisch dat Grand Theft Auto V een vervolg krijgt, en die is volgens een bron van Techradar nu ook in ontwikkeling.
Rockstar zou dus begonnen zijn met de ontwikkeling van GTA VI, al zou er nog niet beslist zijn waar de game juist zal plaats vinden. Eén locatie kunnen we echter al uitsluiten: Tokyo. In 2003 was er echter al het idee om een GTA: Tokyo te maken, maar dat idee werd van de tafel geveegd omdat het wegennetwerk van de stad te complex was. Dit was volgens de bron echter maar een van de vele redenen. Het was een “serieus” idee, er waren teams naar Japan gestuurd om foto’s van de stad te nemen, die zouden dienen als referentie punten tijdens het namaken van de stad in de game.
In december 2003 registreerde rockstar zelfs verschillende trademarks waaronder GTA: Tokyo, GTA: Bogota en het mysterieuze GTA: Sin City.
Rockstar heeft geen enkele van deze plannen effectief uitgewerkt omdat men door had dat het de reeks te veel zou veranderen. Zo zouden ze plots niet meer kunnen lachen met de Amerikaanse manier van leven en de verschillende automerken zouden niet meer gebruikt kunnen worden. Dit leidde waarschijnlijk tot een te grote angst dat Rockstar veel spelers zou verliezen met zo’n zet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven