[Gerucht] Nintendo NX zou een handheld console zijn

Volgens Eurogamer zou de Nintendo NX een handheld console worden. Althans, dat melden verschillende bronnen van de website.
De NX zou buitenshuis werken als een zeer krachtige handheld met zijn eigen display. Maar met een eigenaardige toevoeging: hij zal twee afneembare controllers hebben.
NintendoNXControllers
Je zal de console thuis kunnen gebruiken als een ‘vaste console’, dit door gebruik te maken van een dock waarmee je de NX aan jouw tv kan aansluiten.
Nvidia zou de CPU van de console leveren: De Nvidia Tegra processor. Een processor dat vooral wordt gebruikt in mobiele toestellen zoals de Nvidia Shield. Door deze chipkeuze kunnen we echter al afleiden dat NX niet zo krachtig zal zijn als de grote concurrenten PlayStation 4 en Xbox One. Maar dat valt in lijn met Nintendo’s overtuiging dat grafische kracht niet mag voor gaan op de draagbaarheid van een handheld.
Daarnaast zou de NX ook gebruik gaan maken van cartridges, met een aangeraden capaciteit van 32GB. Dat is verrassend laag, gezien dat de gemiddelde game nu een stukje groter is. Uiteraard zal je op de nieuwe console ook gewoon je games kunnen downloaden. Deze informatie dook in mei ook al eens op. Toen verscheen er een handelsmerk formulier van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Daarop was te lezen dat de game op Nintendo Wii U en NX zou verschijnen op dics en cartridge.
Verder zou de NX, volgens de bronnen, niet backwards compatible zijn. ook zou de console niet op Android werken, wat eerder wel aangenomen was. Er zou een nieuw besturingssysteem ontwikkeld zijn voor de handheld.
Om af te sluiten meldden de bronnen dat de Nintendo NX in september aan het publiek voorgesteld zal worden.
Nintendo zelf heeft op dit ‘lek’ nog niet gereageerd.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven