Ghostbusters game ontwikkelaar Fireforge Games failliet

De nieuwe Ghostbusters game is nu drie weken in de rekken te vinden, maar de studio achter de game, Fireforge Games, is failliet.
De studio is amper drie dagen nadat de game in de rekken was verschenen failliet verklaard. Volgens rechtsdocumenten dat zijn gelekt had Fireforge games op 15 juli zich bankroet verklaard. Volgens de documenten had de studio meer dan $12 miljoen aan schulden staan dat men redeloos probeerde terug te betalen door assets te verkopen. Men hoopte ook dat hun laatste game Ghostbusters goed zou verkopen, maar dat gebeurde niet. De game werd echter slecht onthaald en kreeg maar een gemiddelde score van 30/100 (Metacritic, PS4).
Fireforge was ook verwikkeld in een rechtszaak met Min Productions, een bedrijf gebaseerd in Singapore. Fireforge had voor hen Zeus, een andere game, moeten ontwikkelen. Het geld dat de studio daar voor kreeg zou het echter gebruikt hebben om met Tencent Atlas te ontwikkelen. Fireforge ontkend echter die beschuldiging. Volgens hen was de ontwikkeling van Atlas pas opgestart nadat Min Productions stopte met hun uitbetalingen. Deze rechtszaak is opgeschort tot dat het faillissement van Fireforge helemaal in orde is gebracht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven