GTA Online cheater moet $220.000 schadevergoeding betalen

Take-Two heeft de rechtszaak tegen Jhonny Perez, een man uit Florida die achter ‘Elusive’ zat, gewonnen.

Elusive was een programma dat er voor zorgde dat je de regels van GTA Online kon omzeilen. Zo kon je jouw zakken vullen met virtueel geld en andere spelers hun spelplezier serieus bederven. Perez, die het programmaatje had gemaakt, verkocht het ook voor $10 tot zelfs $30. Hij had er dus een mooi sommetje mee verdiend terwijl hij ervoor zorgde dat Rockstar, en diens moederbedrijf Take-Two, een pak minder geld verdienden aan de verkoop van Shark Cards.

Take-Two contacteerde Perez vorig jaar met de ‘vraag’ om de distributie van Elusive te staken. Hij ging op de vraag in, maar toen Take-Two opnieuw contact met hem op nam om te vragen hoeveel geld hij met zijn zaakje had verdiend, en of de hele zaak buiten het gerecht geregeld kon worden, bleef het aan Perez’ kant stil. GTA’s uitgever zag na die stilte geen andere mogelijkheid meer dan de man officieel aan te klagen wegens inbraak op de copyrights van Grand Theft Auto.

Bij die rechtszaak is Perez echter nooit opgedaagd, dus kon hij zijn zaak onmogelijk verdedigen. Het gerecht zelf was ook van mening dat het programma van de man de balans van GTA Online verstoorde en het genot van andere spelers die niet cheaten schaadde.

“Mr. Perez’s Elusive program creates new features and elements in Grand Theft Auto which can be used to harm legitimate players, causing Take-Two to lose control over its carefully balanced plan for how its video game is designed to be played”

– US District Court Judge Kevin Castel

Jhonny Perez werd dan ook schuldig bevonden en er werd hem een schadevergoeding van $150.000 opgelegd. Ook de gerechtskosten, nog eens $70.000 zijn voor zijn rekening.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven