Hands-on Preview: Luigi’s Mansion 3

We waren door Nintendo uitgenodigd om verschillende aankomende Swtich games te komen spelen. Een kansje dat we uiteraard niet wilden laten liggen. Een van die games was Luigi’s Mansion 3.

Voor diegenen die de voorbije Luigi’s Mansion games gespeeld hebben zal het heel bekend aanvoelen: verlam de spoken en dan kan je ze lekker opzuigen met de Poltergust. Een leuke toevoeging is dat je spoken die je aan het vangen bent nu ook kan verzwakken met een slam move waarmee je ook andere niet-gevangen spoken kan verzwakken.

Nog meer goed nieuws voor fans van de eerste Luigi’s Mansion fans is de terugkeer naar één enkel gebouw waar de hele game in plaats zal vinden, dit in tegenstelling tot Luigi’s Mansion 2 dat voor een controversiele “losse missie”-structuur ging. Maar dat wil niet zeggen dat het hele hotel onmiddellijk vrij te verkennen is, want elke verdieping van het gebouw kan je zien als een aparte missie. Hoe die juist allemaal met elkaar verbonden zullen zijn is echter nog niet duidelijk, ik kon namelijk maar een deel van één verdieping verkennen.

Ondanks dat ik maar een klein deeltje kon spelen kregen we toch al een zich op wat we in de game mogen verwachten. Zo kregen we niet alleen een boss-battle voorgeschoteld waarin we een spook die zich als ridder te paard heeft kunnen vermommen (meer mogen we er niet over vertellen, want spoilers!). Maar kregen we ook enkele omgevingspuzzels waarin we Gooigi moeten gebruiken om voorbij verschillende obstakels te raken, puzzels waar we secundaire functies van de Polterbust moeten aanwenden om geheime gangen zichtbaar te maken of lucht blazen om liften te bedienen.

Dat er genoeg te doen zal zijn in het hotel is goed, maar het zou niks betekenen moest de game niet leuk zijn om te spelen. En dat is het gelukkig wel. De controls voelden goed, en vooral natuurlijk aan. Eens je door hebt dat je de “R”-knop niet mag loslaten als je een spook aan het opzuigen bent en je de slam move wilt gebruiken. Maar dat laatste is helemaal de fout van iemand die voor het eerst een Luigi’s Mansion game speelde. Ik dus.

Ik moet eerlijk toegeven dat, doordat ik nog nooit een game uit de reeks gespeeld had, ik me niet zou vermaken met de demo. Maar, na hem gespeeld te hebben staat hij toch stevig op mijn lijstje van games die ik dit jaar zeker nog ga spelen.

Luigi’s Mansion 3 verschijnt dit jaar nog, exclusief op Nintendo Switch.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven