Heel wat informatie over PlayStation 4 Neo gelekt

Er is een interne presentatie van de PlayStation 4 Neo gelekt. Hierdoor is er heel wat informatie over de nieuwe console bekend geraakt.
Zo mogen we er bijna zeker van zijn dat de ‘high-end’ PlayStation 4 in oktober zou lanceren. Dit kunnen we afleiden doordat alle PS4-games vanaf oktober compatibel moeten zijn met de nieuwe én originele versies van de console. Neo zal de PlayStation community niet verder opsplitsen, de console zal gebruik maken van dezelfde store, dezelfde apps en gamers op beide versies zullen op dezelfde servers online spelen.
Het grootste verschil zal in de beeldresolutie te vinden zijn. Neo zal namelijk 4K ondersteunen en een stabielere framerate leveren. Ook geeft de nieuwe console de mogelijkheid tot nog betere graphics. Dat zal allemaal mogelijk gemaakt worden door een hardware boost.
PS4NeoSpecs
Neo is intern dus bijna hetzelfde als de originele PlayStation 4, alleen zijn alle componenten (behalve de harde schijf) opgevoerd om betere prestaties te leveren.
Alle games die al reeds zijn verschenen en nog moeten verschijnen zullen compatibel zijn op beide consoles. Games dat op Neo worden gespeeld zullen echter altijd op een hogere resolutie draaien. Zo zullen nieuwe games op het platform minstens in full HD gerenderd worden. Als de console detecteert dat er een 4K TV aan is gesloten zal die games renderen aan een 3520×1980 resolutie en zal het dan upscalen naar 4K.
PS4NeoResolution
Het is echter wel altijd de bedoeling dat games op Neo aan een gelijke of hogere framerate spelen dan op de gewone PlayStation 4.
Wanneer Neo officieel zal worden voorgesteld is nog niet duidelijk, al kan dit nu niet lang meer op zich laten wachten als we dit rapport mogen geloven. Je kan het hele rapport hier nalezen..

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven