Horizon: Zero Dawn op weg naar PC?

De PlayStation exclusive Horizon: Zero Dawn zou dit jaar nog een PC-port krijgen, dat vertelt Jason Schreier van Kotaku.

Dat nieuws haalde hij aan de hand van drie bronnen die op de hoogte zijn van Sony’s plannen. Ze willen anoniem blijven omdat ze geen toestemming hadden om hierover met Schreier te praten.

Met Horizon zou het de eerste keer zijn dat er een game die ontwikkeld is door een studio dat eigendom is van Sony niet alleen op PlayStation uit komt. Het zou ook de eerste game van Guerrilla zijn dat niet alleen op PlayStation verschijnt, of toch de eerste sinds dat de studio in 2005 door Sony was opgekocht.

Als dit klopt zou het ook een ideale gelegenheid zijn voor Guerrilla Games om te tonen hoe ver ze hun Decima Engine kunnen pushen. Want nu wordt die gelimiteerd door wat de PlayStation 4’s hardware kan. Het is ook daardoor dat de framerate van Zero Dawn gelockt is aan 30 frames per seconde, op de PC zou die wel ongelimiteerd kunnen zijn, met meer grafische opties.

Het zou echter niet de eerste keer zijn dat er een PlayStation-exclusive dat door Sony gefinancierd werd de overstap naar PC maakt. Zo zijn Detroit: Become Human, Heavy Rain en Beyond: Two Souls van Quantic Dream ook al op PC verkrijgbaar. Ook Death Stranding komt later dit jaar nog naar PC, al zal Sony daar weinig aan hebben. Want de PC-versie wordt niet door hen uitgegeven, maar wel door 505 Games.

Aangezien het altijd Sony’s strategie was om aan de hand van exclusieve games meer consoles te verkopen (en omgekeerd), zou het een moedige zet zijn om daar nu van af te wijken. Zeker met de komende lancering van de PlayStation 5, eind dit jaar.

Sony heeft hier zelf nog geen commentaar op gegeven, dus tot dan moeten we dit nieuws met een goeie korrel zout nemen. Ook al komt dit van, de meestal heel betrouwbare, Jason Schreier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven