Dit is allemaal nieuw in PlayStation 4 firmware 4.00

De PlayStation 4 firmware 4.00 bèta start morgen maar Sony geeft ons nu al mee wat er allemaal nieuw zal zijn.
UI refresh
Er komen heel wat veranderingen naar de menu’s van de PS4. Zo zullen er nieuwe pop-up notificaties, nieuwe iconen en achtergronden komen.
Quick Menu
Ook de Quick Menu, de menu dat je te zien krijgt als je de PS knop op de DualShock 4 ingedrukt houd, wordt vernieuwd. Zo zal die gebruiksvriendelijker worden. Een van de grootste veranderingen is dat deze menu als een pop-up menu verschijnt, je zal dus niet meer uit jouw spel gehaald worden.
Je zal deze menu ook kunnen aanpassen, zo zal je snelkoppelingen kunnen toevoegen naar functies die je veel gebruikt. Zo kan je, bijvoorbeeld, het mogelijk maken om te zien welke vrienden er online zijn in de Quick Menu.
Share Menu
Ook de Share Menu zal nu in een pop-up vorm op jouw scherm verschijnen. Screenshots delen met jouw communities zal nu ook sneller gaan doordat je nu de optie krijgt om screenshots onmiddelijk op de community wall te posten. Je zal vanaf nu ook langere video’s naar Twitter kunnen uploaden, in plaats van 10 seconden kan je nu 140 seconden aan gameplay delen.
Mappen en bibliotheek organisatie
Firmware 4.00 brengt een veelgevraagde feature met zich mee: de mogelijkheid om mappen aan te maken. Zo kan je jouw favoriete games en apps in één map steken om zo jouw startscherm overzichtelijker te maken.
Ook aan de bibliotheek is er heel wat gewijzigd. Zo komt er een nieuwe tab met de naam “aangekochte content”, daar zullen al jouw apps en games staan dat je hebt gekocht, maar niet wat je momenteel hebt geïnstalleerd. Alle games dat op jouw console staan zullen gewoon op de hoofdpagina van jouw bibliotheek te vinden zijn. Zo zullen alle games dat je niet meer op jouw PS4 hebt staan jouw bibliotheek niet meer onnodig opvullen.
Er komt ook een nieuwe sorteer optie waarmee je kan zoeken op aankoopdatum en op naam.

Trofee verbeteringen

Vanaf firmware 4.00 zal je jouw verzamelde trofeeën ook offline kunnen bekijken. Er komt ook de optie om verborgen trofeeën zichtbaar te maken. Standaard zal dit niet gebeuren, maar als je daar voor kiest wordt de naam en info van de trofee zichtbaar.
Ook worden de iconen van de zeldzaamheid van een trofee veranderd. In plaats van de vier bolletjes dat tonen hoe zeldzaam een trofee is zal je nu een piramide zien. Met de meest zeldzame trofeeën op de piek.
Gebruikersprofiel
Ook de look van jouw gebruikersprofiel is aangepakt. Zo zal je belangrijke informatie over andere spelers sneller kunnen zien. Ook worden jouw trofeeën onmiddellijk vergeleken met die van de andere speler. ook kan je jouw profiel een eigen achtergrond geven dat zichtbaar zal zijn voor andere spelers. Die achtergrond is een screenshot dat je zelf hebt genomen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven