Krijgt Call of Duty dit jaar een free-to-play component?

Je hebt er zelf misschien ook al bij stil gestaan: het is al mei en de nieuwe Call of Duty is nog niet aangekondigd. Black Ops 4 werd in namelijk al in maart aangekondigd.

Kotaku lijkt te weten hoe dit komt. Jason Schreier, een journalist die zelden verkeerd is, heeft namelijk te horen gekregen dat de volgende Call of Duty game mogelijk een free-to-play gedeelte zou kunnen krijgen. Hij vermeld wel dat dit niet honderd procent vast staat, want er zijn mensen binnen Activision die dit model niet willen introduceren in CoD.

Verder melde Schreier ook dat Sledgehammer dat, in samenwerking met Raven Software, aan de Call of Duty game voor 2020 werkte van het project is gehaald. De ontwikkeling zou overgenomen zijn door Treyarch.

Dat is een enorme verandering voor Activision’s fps-reeks, want sinds 2012 werden de games in een rotatie-systeem van drie studio’s gemaakt. Infinity Ward, Treyarch en Sledgehammer.

2012 – Treyarch – Call of Duty: Black Ops II

2013 – Infinity Ward – Call of Duty: Ghosts

2014 – Sledgehammer – Call of Duty: Advanced Warfare

2015 – Treyarch – Call of Duty: Black Ops III

2016 – Infinity Ward – Call of Duty: Infinite Warfare

2017 – Sledgehammer – Call of Duty: WWII

2018 – Treyarch – Call of Duty: Black Ops IIII

2019 – Infinity Ward – Onaangekondigd (Maar het is ondertussen praktisch een publiek geheim dat het een nieuwe Modern Warfare zal zijn)

Voor de CoD van 2020 ging Raven Software voor het eerst de leiding nemen tijdens de ontwikkeling. Dit ging men samen doen met Sledgehammer, de game zou plaatsvinden tijdens de Koude Oorlog. Nu heeft Treyarch echter de leiding over genomen en zal het een nieuwe Black Ops worden. Al het werk dat Raven en Sledgehammer al geleverd hebben zal worden overgenomen, ook de setting van de game. Black Ops 5 zal een cross-gen game worden en dus op zowel PlayStation 4, Xbox One alsook de nieuwe generatie van consoles lanceren.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven