Lindsay Lohan’s rechtszaak tegen GTA V is verworpen

Je hebt er waarschijnlijk wel al van gehoord, Lindsay Lohan had toen GTA V verscheen Rockstar Games voor de rechter gesleept omdat een personage in de game te veel op haar zou lijken.
LohanVsGTAV
Nu vangt Lohan echter bot: de rechtbank van New York heeft namelijk beslist dat ze geen zaak had. Ook al zou het personage Lacey Jones echt een kopie van Lohan zijn. Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar, heeft namelijk nooit de gelijkenis (bv. een foto) of de naam van Lindsay gebruikt in de game. Hoewel er inderdaad gelijkenissen zijn, valt GTA V als game nog steeds onder fictief en satirisch werk waardoor de game beschermd wordt door het First Amendment van de Amerikaanse grondwet.
GravanoVsGTAV
Ook Karen Gravano, een minder bekende ster uit “Mob Wives”, sleepte Take-Two voor de rechter voor dezelfde reden. Het personage Antonia Bottino zou op haar zijn gebaseerd, daarom vroeg ze een schadevergoeding van maar liefst 40 miljoen dollar. Ook zij kan haar zaak niet verder zetten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven