Minecraft bant in-game reclame

Bedrijven, agentschappen, non-profit organisaties of zelfs politici mogen Minecraft niet meer gebruiken om reclame te maken. Dat staat in het nieuwe gebruikersbeleid van de game.
Het gaat dan vooral om servers die worden opgezet met als doel om reclame te maken, in die servers bevinden zich dan meestal bouwwerken die als gigantische billboards dienst doen. Dat wil zeggen dat onder andere de Verizon Mobile map en Disney’s Tomorrowland servers en maps uit de game verwijderd zullen worden.
MinecraftDisneyTomorrowland
Het zal dus verboden worden om als bedrijf servers op te zetten met als doel om reclame voor het bedrijf of een product te maken. Het wordt uiteraard ook verboden om dit een speler voor jou te laten doen. Het is wel toegelaten dat fans een gebouw of iets uit een film of andere game nabouwen, zolang het niet als doel heeft reclame te maken of om andere spelers aan te zetten om iets te kopen.
Deze nieuwe regel zal geen invloed hebben op YouTubers dat Minecraft video’s online plaatsen. Ze zullen ook nog steeds reclame kunnen maken op hun YouTube video’s.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven