NBA 2K19 krijgt aangepaste edities in België en Nederland

2K heeft voor de release van NBA 2K19 in België en Nederland verschillende microtransactie-elementen uit de game verwijderd.
Zo zal het bij ons, in België, niet mogelijk zijn om MyTeam packs te kopen met echt geld. Die packs zijn de NBA 2K-variant van de befaamde loot boxes, iets dat volgens de Kansspelcommissie illegaal is, omdat er met echt geld in-game items gekocht kunnen worden zonder dat je echt weet wat je zal krijgen. Een beetje zoals gokken dus, om die reden werden de loot boxes in FIFA 18, Overwatch en Counter-Strike: GO eerder dit jaar al als gokken bestempeld. De packs in NBA 2K19 zullen wel verkrijgbaar blijven met MyTeam points, die punten kan je niet kopen met echt geld.
In Nederland wordt dan weer de toegang tot de Auction House afgesloten. Daarin kan je spelers kopen en verkopen in een veilingssysteem, wat volgens de Nederlandse Kansspelautoriteit met de kansspelwetgeving. Want door die doorverkoop mogelijk te maken, geeft de game waarde aan virtuele items, ook al is het met in-game geld.


Ondanks de regionale aanpassing aan de game, laat de uitgever 2K Games weten dat het niet akkoord is met het beleid in België en Nederland in verband met loot boxes

NBA 2K19 verschijnt 11 september op PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven