Nintendo NX zal niet aan verlies verkocht worden

Nintendo heeft de prijs van de Nintendo NX nog niet bekend gemaakt, maar men heeft wel meegedeeld dat de NX niet aan verlies zal verkocht worden.
Deze mededeling staat looprecht tegenover de visie van de concurrenten Sony en Microsoft die hun consoles wel aan verlies verkopen. Dit kunnen ze doen omdat ze de verkoop daarmee opdrijven om zo meer inkomsten te halen uit de verkoop van software.
Nintendo heeft een traditie om dit niet te doen. Zo zijn de Wii en Nintendo 3DS met winst verkocht. De Wii U werd echter wel aan verlies verkocht, dit was mogelijk omdat de yen in 2012 heel sterk stond. Het duurde tot in 2014 voordat er winst uit de Wii U werd gehaald, dit is een scenario dat ze bij Nintendo waarschijnlijk niet opnieuw willen meemaken.
Dat de NX pas in maart op de markt verschijnt en niet rond de traditioneel sterke kerstperiode is omdat men bij Nintendo geloven dat een console pas echt goed kan verkopen als er voldoende goede games voor zijn.

We believe that when launching hardware, the amount of quality software for consumers to play that is available at launch is important, and that we ought to determine our launch dates based on this. In that sense, our approach is that we should wait until we can provide a fully realized experience rather than rushing to launch in the holiday season.” – Tatsumi Kimishima (CEO Nintendo)

Er is alvast één game bevestigd om samen met de NX te verschijnen in maart: een nieuwe The Legend of Zelda.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven