Nintendo Switch Pro op komst?

Een analist, dat eerder al correct de komst van de Nintendo Switch Lite voorspelde, zegt nu dat hij er absoluut niet over twijfelt dat er een Switch Pro aan zit te komen.

Die Switch Pro zou meteen 4K-resolutie ondersteunen en gamecartridges met grotere capaciteit kunnen lezen, de handheld zou €399 gaan kosten.
(De komst van een krachtigere Switch variant wordt al sinds 2018 voorspeld.)

De nieuwe voorspelling kwam er deze keer via gamesindustry.biz, in een artikel waar de verschillende redactieleden van de site voorspellingen voor 2020 deden. De voorspelling komt overeen met een nieuwsbericht van het Taiwanese DigiTimes. Daarin wordt vermeld dat Nintendo zich aan het klaarmaken is om de productie van een nieuw Switch model te starten. Dat nieuwe model, zou volgens DigiTimes midden 2020 lanceren.

In hetzelfde artikel van GamesIndustry vertelde IHS Markit Technology analist Piers Harding-Rolls echter dat de kans net kleiner is geworden dat we een krachtigere Nintendo Switch te zien zullen krijgen. Dat komt, volgens Harding-Rolls, door het grote succes van de onlangs vernieuwde Nintendo Switch met de grotere batterij én de recente lancering van de Switch Lite.

Nintendo zelf heeft “niks over het onderwerp aan te kondigen”, dus neem dit gerucht alvast met een grote korrel zout.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven