No Man’s Sky reclame niet misleidend, aldus ASA

Eind vorige maand werd door het Britse ASA (Advertising Standards Authority) een onderzoek naar Hello Game’s No Man’s Sky opgezet. Daarin wilde men onderzoeken of de reclame voor de game misleidend was.
Uit hun onderzoek blijkt nu dat er geen sprake was van misleidende reclame. Er werd dan specifiek naar de Steam pagina van de game gekeken omdat daar een verkeerd beeld van de game zou gegeven zijn. Het ASA nam hiervoor contact op met Valve en Hello Games, om al snel hun onderzoek op de ontwikkelaar te focussen. Dit omdat Valve eigenlijk niks te maken heeft met de promotie van het spel.
Het Advertising Standards Authority heeft tot de conclusie gekomen dat de reclame van de game niet misleidend is doordat No Man’s Sky een procedureel gegenereerde game is, en ook altijd zo werd voorgesteld.
Het gevolg hiervan is dat iedereen een heel andere game zullen zien, en de kans dat je hierdoor iets ziet dat in de promotie van het spel zat erg klein is. Er zijn dus wel degelijk verschillen tussen het spel en de reclame ervan, maar dat wordt enkel toegeschreven aan het willekeurig karakter van No Man’s Sky.
Het ASA heeft voor hun onderzoek heel wat gameplay beelden van Hello Games gekregen waarin telkens ‘gelijkaardige’ dingen te zien waren als wat er geadverteerd werd. Zo zijn gebouwen, dieren, planten en planeten allemaal ‘gelijkaardig’ aan wat er te zien was in de promotiematerialen. Grote ruimtegevechten zijn echter zeer zeldzaam, maar het ASA heeft ze toch te zien gekregen. Dankzij Hello Games zelf.
Elementen dat wel degelijk in het spel zelf ontbreken dat wel in de trailers zitten vind het ASA niet belangrijk genoeg om van misleidende reclame te spreken.
het komt er dus op neer dat het Advertising Standards Authority genoegen neemt met de bewijzen van Hello Games om tot de conclusie te komen dat No Man’s Sky geen misleidende reclamecampagnes kreeg. Het gebruikte materiaal toonde de game gewoon in zijn “beste vorm” en alles dat er anders uit ziet dan in de trailers is enkel en alleen te wijten aan het random karakter van het spel, aldus het ASA.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven