Opgelet: Anthem laat consoles crashen

Er zit momenteel een heel bizarre en mogelijk schadelijke bug in Anthem. De game laat namelijk PlayStation 4 consoles uitvallen.

Dat een game nu en dan eens crasht gebeurd wel eens, maar dan gaat het meestal om een crash waardoor je naar het dashboard van jouw PlayStation wordt gestuurd. Anthem’s bug is net iets schadelijker want die zorgt ervoor dat jouw console helemaal uitvalt en, in sommige gevallen, niet meer reageert wanneer je die terug wilt aanzetten. Dat is te lezen in verschillende Reddit-posts en op de support pagina van Anthem zelf.

Het vreemde aan de bug is dat de crash niet bij iedere speler door dezelfde acties getriggerd wordt. Sommige spelers krijgen een crash als ze een missie afsluiten en terug willen keren naar het fort, anderen krijgen het tijdens matchmaking en nog anderen krijgen het tijdens willekeurige gameplay momenten.

Eén speler roept zelfs op om de game voorlopig niet meer te spelen want zijn PlayStation 4 werkt na de crash helemaal niet meer. Al is één melding nog geen reden tot paniek.

Wat de crashes veroorzaakt is momenteel nog niet duidelijk. EA heeft ondertussen, via Twitter, wel al op de situatie gereageerd en vraagt spelers om deze crashes zeker te melden als jij ze ook ervaart.

Hebben jullie deze crash (of andere crashes) al meegemaakt?

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven