PEGI wil ratingsysteem waarschijnlijk aanpassen voor VR

PEGI, het ratingsorgaan voor games in Europa, heeft gezegd dat het misschien hun ratingsysteem wil aanpassen voor Virtual Reality games.
Virtual Reality is een nieuwe factor in de beleving van games waar rekening mee moet gehouden worden. PEGI is vooral bezorgd om horrorgames, ze zijn nu soms al zo eng dat het spelers een halve hartaanval kan bezorgen. Dat effect kan nog veel groter worden met Virtual Reality. Daardoor zouden die games nog minder geschikt worden voor een jong publiek.
Dirk Bosmans, director of operations bij PEGI, heeft gezegd dat men de aankomende VR-producten eerst nog gewoon zal beoordelen op basis van de reeds bestaande richtlijnen. Het aspect “angst” bijvoorbeeld levert een PEGI 7 rating op, terwijl “horror”, als in “niet gewelddadige, enge beelden”, een PEGI 12 rating met zich meebrengt. Het moet echter wel mogelijk zijn om een spel een zwaardere rating toe te kennen als de Virtual Reality ervoor zorgt dat het spel veel intenser wordt. Of dit ook zal gebeuren is dan nog maar de vraag.
PlayStationVRscare

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven