PlayStation 4.5 heet intern Neo, brengt betere prestaties maar geen exclusives

Het is de voorbije week redelijk stil geweest omtrent de nieuwe PlayStation 4.5, maar nu is er heel wat nieuwe informatie er over opgedoken.
Zo zou de nieuwe PS4 intern de naam Neo hebben meegekregen en zou die inderdaad 4K ondersteuning met zich meebrengen, dat meent Giant Bomb toch te zijn te weten gekomen door verschillende bronnen. Een prijs zou er niet gegeven zijn, maar de specs en een mogelijke releaseperiode wel.
NEO
De nieuwe console zou vanaf oktober moeten ondersteund worden door alle nieuwe games, als er een game eind september uit komt moet die worden gepatched zodat ook die alle voordelen van Neo kan gebruiken. Dit wil echter niet zeggen dat Neo effectief in oktober in de rekken verschijnt, maar het geeft een goede indicatie dat dit niet veel later zal gebeuren.
Wat de specificaties betreft zou de PlayStation 4.5 op bijna alle vlakken een verbetering met zich meebrengen. Enkel de harde schijf blijft dezelfde: een 500GB harde schijf.

Original PS4 NEO
CPU 8 Jaguar Cores at 1.6 GHz 8 Jaguar Cores at 2.1 GHz
GPU AMD GCN, 18 CUs at 800 MHz Improved AMD GCN, 36 CUs at 911 MHz
Memory 8 GB GDDR5, 176 GB/s 8 GB GDDR5, 218 GB/s

Al deze verbeteringen willen echter niet zeggen dat de originele PlayStation 4 plots overbodig wordt, integendeel. Sony zou er op nagedrukt hebben dat alle games zowel op de standaard PS4 als op Neo moeten draaien, ook mogen “Neo-Games” geen extraatjes hebben dat niets te maken hebben met de prestaties van de game zelf. Zo mogen games op Neo geen extra DLC aanbieden of items onbeschikbaar maken op de standaard PlayStation 4. Ook zouden beide consoles van hetzelfde PlayStation Network en dezelfde PlayStation Store gebruik maken. Dit wil zeggen dat gamers met het tegen elkaar zullen kunnen opnemen of ze nu beiden met de Neo gamen of niet. Ook moeten alle accessoires van PlayStation 4 met beide modellen werken, dus ook PlayStation VR.
Het enige verschil tussen de twee PlayStation 4 versies zou eigenlijk liggen in de prestaties. Door de verbeterde ingewanden zullen games er beter uit zien op Neo dan op het standaard model.
Zoals bij ieder gerucht moeten we er op wijzen dat al deze informatie met de nodige korrels zout moet worden genomen. Sony heeft zelf officieel nog niks gelost over het bestaan van deze console, ook hebben we nog geen reactie gekregen op onze vragen in verband met deze nieuwe console. Als die er zou zijn zullen we dat ongetwijfeld in juni tijdens E3 horen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven