PlayStation 4 krijgt Pro Controllers

Sony heeft aangekondigd dat de PlayStation 4, net als Xbox One, Pro Controllers zal krijgen. Hiervoor werkt Sony samen met Razer en Nacon.
Beide controllers zijn gemaakt met eSports in het achterhoofd, en Sony was dicht betrokken bij hun ontwikkeling. Hierdoor zullen beide controllers, die elk een heel andere feel en functionaliteit hebben, op elke PS4 werken zonder een extra app.

Razer Raiju

Razer is geen nieuwkomer op vlak van eSports gear en is dus, volgens Sony, een ideale partner om een Pro Dualshock 4 te maken.
ps4razerraijufront
Raiju is een volledig aanpasbare controller, het heeft twee extra bumpers en twee extra afneembare triggers. Daarnaast heb je een bedieningspaneel voor enkele snelle settings aan te passen. Verder heeft de controller twee custom profielen waarmee je de button lay-out kan instellen zoals je zelf wilt.
ps4razerraijuback

Nacon Revolution

Ook deze controller is met eSports in het achterhoofd ontwikkeld. Het grote verschil met de Razer is dat de Revolution in samenspraak met Pro-Gamers is gemaakt.
ps4naconrevolutionfront
De Nacon Revolution heeft heel wat extraatjes en lijkt ook wel wat op een Xbox-controller doordat het D-pad en de linker analoge joystick van plaats zijn gewisseld. Hij heeft vier custom profielen, dat je via jouw PC moet instellen. Dat laat toe om knoppen te re-mappen en de gevoeligheid van jouw triggers en joysticks aan te passen. Aan de achterkant van de controller zijn er vier extra knoppen die als shortcuts dienen, ook die kan je instellen via jouw PC. Als laatste heeft de Nacon twee compartimenten om zes extra gewichtjes in op te bergen, zo weegt de controller extact hoeveel jij zelf wilt.
ps4naconrevolutionback
Beide controllers zijn enkel te gebruiken met de bijgeleverde USB-kabel, dit omdat Bluetooth storing kan geven op grote evenementen. Ze zullen dit jaar nog in de rekken verschijnen, maar een prijs is er nog niet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven