PlayStation VR lanceert in oktober

PlayStation VR, de virtual reality headset van Sony, zal in oktober lanceren. Een specifieke datum werd er niet meegedeeld, wel is de prijs bekend gemaakt.
Hij zal namelijk €399,99 gaan kosten, wat goedkoper is dan de concurrentie (Oculus Rift: $599, HTC Vive: €899).
De PlayStation VR moet echter niet onder doen op vlak van specs: de VR zal je games renderen aan 120Ghz, wat neer komt op 120 frames per seconde.

Tegen dat de PlayStation VR lanceert zouden er 50 games beschikbaar zijn voor het platform. Een van deze games is The Playroom VR. Als je een PlayStation VR koopt krijg je een disc met enkele demo’s erop, zo kan je al eens snel ondervinden wat er zoal mogelijk is met de headset. Verder zit er in de doos, naast de VR zelf, een externe processor, oortjes en alle benodigde kabels.
PlayStationVRBoxContent
De externe processor zal er voor zorgen dat de gameplay omgezet word in virtual reality, daarnaast dient die ook als een splitsing, zodat het beeld niet alleen naar jouw headset gaat maar ook naar de TV. Dat laatste is vooral handig als je bezoekers hebt die willen meekijken.
PlayStationVRBox
De PlayStation VR kan je nu wel nog niet pre-orderen, ook zit er geen PlayStation Camera in de bundel. Die camera is jammer genoeg wel nodig als je de headset wil gebruiken, want de bewegingen worden door de camera, met behulp van de tracking lichten, vast gelegd. De PlayStation Camera kost overigens €59,99.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven