Prijs PlayStation 5 blijft onzeker door hoge kosten van onderdelen

Sony ondervind redelijk wat problemen om een prijst vast te stellen waarvoor ze de PlayStation 5 gaan verkopen. En dat komt voornamelijk door de hoge kosten van de verschillende onderdelen.

De kost om één PS5 console te maken zou op dit moment op een slordige $450 neerkomen, dit door de hoge kosten van onder andere DRAM en NAND geheugen. DRAM is vergelijkbaar met het RAM-geheugen in jouw computer, NAND geheugen wordt dan weer gebruikt voor de NVMe SSD’s waarop je al jouw games zal installeren.
Dat de prijs voor, die onderdelen stijgt komt doordat er een tekort aan is omdat die ook gebruikt worden in de fabricage van smartphones.

Deze Samsung NVMe SSD van 1TB kost €199,99

Aangezien het $450 kost om een PS5 console te maken, kan Sony er voor kiezen om de console aan een verlies te verkopen. En dat is niks nieuws, want ook de PlayStation 3 werd in het begin aan verlies verkocht. Zo kostte het Sony namelijk $840 om één enkele PlayStation 3 te maken. Ze werden echter aan $599 per stuk verkocht, een verlies van $241 per console. Die financiële schade trok Sony wel op met de verkoop van games en diensten zoals PlayStation Plus.

Of Sony effectief zal kiezen om opnieuw verlies te maken op hun console verkoop valt nog af te wachten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven