PSN user-ID veranderen tijdens bèta programma komt met heel wat waarschuwingen

Sony heeft vandaag de eerste uitnodigingen om aan het bèta programma deel te nemen waarin je jouw PSN user-ID kan veranderen. Maar die verandering van gebruikersnaam kan vergaande gevolgen hebben.
Dat maakte Sony zelf bekend aan de hand van de patch notes die deelnemers krijgen bij het inschrijven van de bèta.
Die gevolgen kunnen gaan van het verliezen game save data tot het verliezen van eerder aangekochte DLC. Dit zou komen doordat nog niet elke game de naamsverandering ondersteunt, de functie is eenmaal nog in een testfase. Hieronder kan je de volledige lijst van mogelijke gevolgen lezen.

  • You may lose access to content (including paid-for content) that you have acquired for your games, including content like add-ons and virtual currency.
  • You may lose your progress within games, including game saved data, leaderboard data and progress toward trophies.
  • Parts of your games and applications may not function properly, both online and offline.
  • Your previous Online ID(s) may remain visible to you and other players in some places.

Verder gaf Sony ook aan dat de eerste naamswijziging voor iedereen gratis zal zijn, iedere volgende wijziging zal €9,99 kosten. Na de wijziging van jouw user-ID kan het ook enkele uren duren voordat alle games en applicaties deze username zullen weergeven. Tijdens de bèta periode krijg je, eenmalig, de optie om gratis jouw oorspronkelijke username terug in te stellen.
Verder gaf Sony ook aan dat als je een van de ongelukkigen zou zijn die toegang tot DLC of save files verliest, je best jouw user-ID NIET terug veranderd. Als je dat wel doet zou je nog meer data en DLC kunnen verliezen. Het is niet duidelijk hoe groot de kans is dat dit gebeurd. Het feit dat Sony hiervoor expliciet waarschuwt, doet denken dat die kans toch aan de grote kant is.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven