Sony betaalde $229 miljoen voor Insomniac Games

Vorig jaar werd tijden de Gamescom Opening Night Live show bekend gemaakt dat Sony Insomniac Games had opgekocht. En nu weten we eindelijk hoeveel geld er met de aankoop gemoeid was.

Sony heeft maar liefst ¥24,9 miljard ($229 miljoen) voor de studio neergeteld, het grootste deel in cash. Dat valt te lezen in de financiële kwartaalcijfers dat Sony bij de Amerikaanse SEC ingediend heeft.

Voordat de studio werd gekocht werkte het, sinds zijn oprichting in 1994, al samen met Sony. De eerste achttien jaar waren zelfs al hun games PlayStation-exclusief. Insomniac, dat nu vooral bekend is van hun Spider-Man game, is ook de studio achter klassiekers zoals Spyro en Ratchet & Clank.

In 2012 besliste de studio om ook voor andere uitgevers games te gaan maken, zo maakte het voor Facebook Outernauts. Microsoft kreeg dan weer Sunset Overdrive voor Windows PC en Xbox One.

De volgende games dat Insomniac zal maken zullen waarschijnlijk opnieuw allemaal PlayStation-exclusief worden. Zo zag Shawn Layden het toen tenminste, hij was op het moment van de aankoop het hoofd van Sony Interactive Worldwide Studios.

“The addition of Insomniac Games to SIE WWS reiterates our commitment to developing world class gaming experiences that can only be found on the PlayStation platform.”

Shawn Layden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven