Sony kondigt 500 Milion Limited Edition PlayStation 4 Pro aan

Sony viert feest want het bedrijf heeft een gigantische mijlpaal behaald. Het heeft namelijk 500 miljoen PlayStation-consoles verkocht. En om dat te vieren brengt men de 500 Milion Limited Edition PlayStation 4 Pro uit.

Sinds de lancering van de originele PlayStation in 1994, heeft het bedrijf dus 500 miljoen consoles verkocht. Enkel Nintendo, dat al een tijd langer in de industrie actief is doet het beter met ongeveer 660 miljoen verkochte consoles.
Als je de PlayStation consoles allemaal afzonderlijk bekijkt word het pas echt indrukwekkend. De originele PlayStation was, volgens VGchartz, 104 miljoen keer over de toonbank gegaan. PlayStation 2, de best verkochte console ooit, was 157 keer verkocht terwijl de ‘minder succesvolle’ PlayStation 3 maar 83 miljoen keer de weg naar een woonkamer vond. Als je daar de verkoopcijfers van de PSP (80 miljoen), de PSVita (16 miljoen) en de sterke verkoop van PlayStation 4 (81 miljoen stuks) daar bij telt kom je eigenlijk al aan 521 miljoen verkochte PlayStation-consoles.
 
Om deze mijlpaal te vieren zal Sony een feestelijke Limited Edition PlayStation 4 Pro lanceren. Die PS4 Pro heeft naast een blauwe, doorzichtbare huls ook een 2TB harde schijf en een genummerd bronzen plak. In de doos zal je een DualShock 4 vinden met hetzelfde design als de console én een blauwe PlayStation Camera. Er zullen wereldwijd 50.000 stuks verkrijgbaar zijn.

Naast de console zullen de 500 Milion Edition DualShock 4 controllers ook los verkrijgbaar zijn, net als een 500 Milion Limited Edtion Gold Wireless Headset.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven