Sony toont absurd snelle laadtijden van PlayStation 5

Sony heeft deze week, tijdens een ‘Corporate Strategy Meeting’, getoond hoeveel sneller de PlayStation 5 zal zijn tegenover PlayStation 4.

Die korte presentatie werd gefilmd door Wall street Journal journalist Takashi Mochizuki en op Twitter gedeeld.

In die presentatie zien we dat Marvel’s Spider-man op PlayStation 4 er meer dan 8 seconden over doet om in te laden na een quick-travel. De ‘Next Generation’ console, ofwel de PlayStation 5, doet er maar 0,8 seconden over.
Ook het renderen van scenes zou veel sneller gaan, dat demonstreerden ze door aan hoge snelheden door het virtuele New York te vliegen. PlayStation 4 krijgt al snel moeite om de scene te renderen waardoor het beeld soms helemaal blijft hangen. De PlayStation 5 daarin tegen vertoont geen teken van moeite. Nu moet er ook wel bij verteld worden dat de snelheden in-game nooit zo hoog liggen als in die demo.

Deze sterke prestaties zou volgens Sony komen doordat de nieuwe PlayStation werkt met SSD’s in de plaats van traditionele harde schijven. Al zullen de, al eerder, bevestigde interne componenten ook helpen.
Voor wie dat niet meer weet, de PlayStation 5 zou volgens, systeem architect, Mark Cerny een custom 8 core AMD Ryzen (7nm, Zen 2) CPU krijgen en een custom AMD Navi GPU gebruiken.

Ook vertelde Sony dat de volgende generatie niet te verwachten is voor april 2020.
Wij bij XPpoint denken dat de PlayStation 5 in het najaar van 2020 gelanceerd zal worden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven