Telltale Games ontslaat meerderheid personeel, maakt zich klaar om deuren te sluiten

Telltale heeft, via twitter, laten weten dat het een groot deel van haar personeel heeft ontslagen, een eerste stap naar het definitief sluiten van de deuren.


De beslissing om de studio te sluiten kwam er na een jaar dat gekenmerkt werd door “onoverkomelijke uitdagingen”. Ondertussen zijn 225 van de 250 werknemers ontslagen, de resterende werknemers zullen zich enkel nog bezig houden met “het vervullen van verplichtingen aan het bestuur en partners”. Wat dat werk juist inhoud is niet bekend. CEO Pete Hawley deelde in het statement mee dat het voorbije jaar ongelooflijk moeilijk was voor Telltale, ondanks dat het goede games leverde. Het bedrijf kreeg heel wat positieve feedback, maar dat vertaalde jammer genoeg niet in goede verkoopcijfers.
Medeoprichter Kevin Bruner, dat het bedrijf vorig jaar al verliet vertelde op zijn eigen blog het volgende:

“Today, I’m mostly saddened for the people who are losing their jobs at a studio they love. And I’m also saddened at the loss of a studio that green-lit crazy ideas that no one else would consider. I’m comforted a bit knowing there are now so many new talented people and studios creating games in the evolving narrative genre.”

Het nieuws zal vooral hard aankomen voor The Walking Dead fans dat momenteel het laatste seizoen van de game aan het spelen zijn, want volgens Game Informer zullen de twee laatste episodes van het seizoen niet zullen verschijnen. De ontwikkeling ervan zou gestopt zijn om een Netflix-deal in verband met Minecraft Story Mode af te ronden. Als dit inderdaad zo is zal het de eerste keer zijn dat een Season Pass niet volledig uitgebracht zal worden, wat dit zal inhouden voor diegenen dat de Pass gekocht hebben is dan ook niet duidelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven