The Last of Us krijgt ook een eigen tv-serie, op HBO

HBO en Naughty Dog hebben aangekondigd dat ze de handen in elkaar zullen slaan om een tv-serie van The Last of Us te maken.

Die reeks zou de evenementen van de eerste game vertellen. Voor die ene PlayStation speler dat de originele game uit 2013 nog niet gespeeld zou hebben: The Last of Us verteld het verhaal van Joel en Ellie. Joel, een geharde overlever en smokkelaar in een post-apocalyptische wereld, krijgt de opdracht om een meisje uit een quarantaine-zone te smokkelen. Dat meisje is, je raadt het al: Ellie. Meer ga ik niet vertellen om niet te veel van het verhaal weg te geven. (Maar serieus: speel The Last of Us, je zal het jou niet beklagen.)

HBO zal ook niet zo maar een reeks van de klassieke PlayStation 3 game maken. Ze zullen namelijk heel nauw samenwerken met de regisseur van de game: Neil Druckmann. De tv-serie zal geschreven worden door Craig Mazin, bekend van onder andere de HBO reeks Chernobyl. Druckmann zal ondersteuning bieden tijdens het schrijven van het script en zal ook de rol van Executive Producer op zich nemen.

Mazin is blijkbaar ook een grote The Last of Us fan, hij vind het namelijk een droom dat uit komt om samen met Neil Druckmann te werken.

“Neil Druckmann is without question the finest storyteller working in the video game medium, and The Last of Us is his magnum opus. Getting a chance to adapt this breathtaking work of art has been a dream of mine for years, and I’m so honored to do it in partnership with Neil.”

Craig Mazin

“With Chernobyl, Craig and HBO created a tense, harrowing, emotional masterpiece. I couldn’t think of better partners to bring the story of The Last of Us to life as a television show.”

Neil Druckmann, Creative Director, Naughty Dog

Wanneer de The Last of Us reeks van HBO zal verschijnen of wie er mee zal doen is nog niet bekend.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven