The Wolf Among Us 2 ontwikkeling is van nul herbegonnen

The Wolf Among Us 2 is terug in ontwikkeling en dat was vast voor velen een verrassing toen de game heraangekondigd werd tijdens The Game Awards. (Ik was in ieder geval heel aangenaam verrast)

Vorig jaar sloot Telltale Games de deuren wegens financiële problemen. De studio, of toch de naam en enkele games ervan werden eerder dit jaar door LCG Entertainment opgekocht en dienst CEO Jamie Ottilie liet meteen weten dat het opnieuw zou starten met de verkoop van de games waarvan ze de rechten mee opgekocht hadden. Ook gingen ze proberen om die reeksen verder te zetten.

Dat laatste is nu ook effectief gebeurd want The Wolf Among Us 2 is officieel terug in ontwikkeling. Je zou denken dat de studio al het materiaal van hun voorgangers zou gaan gebruiken, maar dat is niet zo. Dat liet Ottilie weten aan USgamer. “We zijn de ontwikkeling van de game helemaal opnieuw begonnen. Het voelde het best aan om het nieuwe creatieve team met een schone lei te laten starten.”
Ook de oude engine waar Telltale hun games mee ontwikkelde is niet gebruikt. De “Telltale Tool” is te verouderd en is ingewisseld voor Unreal Engine.

Maar niet alles aan het vervolg op The Wolf Among Us is nieuw, zo keren enkele ontwikkelaars van het oude team terug. Waaronder de schrijver Pierre Shorette en de regisseurs Nick Herman en Dennis Lenart. Ook de originele stemacteurs zullen hun rollen hernemen. De soundtrack zal ook opnieuw gecomponeerd worden door Jared Emerson-Johnson.

Wanneer The Wolf Among Us 2 zal verschijnen is nog niet bekend.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven