[UPDATE] PlayStation 4 firmware 3.50 lanceert morgen

Update: Sony heeft inmiddels bekend gemaakt waar de PC/Mac software voor Remote Play gedownload kan worden. De website wordt echter pas actief wanneer de firmware update beschikbaar is gemaakt.
De software zal je hier kunnen downloaden.
Oorspronkelijk bericht: Morgen lanceert de langverwachte PlayStation 4 Firmware 3.50 dat PC remote play met zich mee brengt, dat is te lezen op de website van PlayStation.

Remote play is natuurlijk niet de enige nieuwe feature dat Firmware 3.50 met zich mee brengt. Je kan vanaf morgen jezelf ook als offline zetten zodat je ongestoord kan gamen of netflixen. Je krijgt de mogelijkheid om notificaties te ontvangen als een vriend online komt, deze feature kan je volledig uitzetten of zelfs kiezen voor welke vrienden je al dan niet een melding wenst te krijgen.
De focus van de update is sociaal gamen, zo zal je vanuit een party of het startscherm van jouw PlayStation 4 onmiddellijk een online sessie van een vriend kunnen joinen. Ook kan je een evenement aanmaken. Hiermee nodig je vrienden uit om op een vooraf afgesproken moment een bepaalde game te spelen. Zodra het evenement start krijgen alle uitgenodigde spelers een melding waarmee ze eenvoudig kunnen deelnemen.
PS4OnlineStatus
Livestreams zijn nu ook mogelijk via Dailymotion, en zoals eerder al vermeld komt er de mogelijkheid om jouw PlayStation 4 games op PC te spelen via remote play. Hiervoor zal je een programma op jouw PC moeten installeren. Hoe groot dit programma zal zijn is nog niet bekend, wel wist Sony al te vertellen dat het werkt op Windows 8.1, Windows 10, Mac OS X 10.10 en Mac OS X 10.11. Je zal jouw games in deze resoluties kunnen spelen:

  • Mogelijke resoluties: 360p, 540p (Standaard), 720p
  • mogelijke framerates:  30fps (Standaard), 60fps

Je zal kunnen spelen door jouw Dualshock 4 controller met een USB kabel te verbinden aan jouw PC/Mac.
PS4_PC_RemotePlay
Daarnaast zijn er nog enkele kleine verbeteringen, de volledige lijst kan je hier bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven