Valve voor 3 miljoen aangeklaagd door ex-werknemer

Valve is aangeklaagd door een ex-werknemer voor omdat die onrechtmatig werd ontslagen. Die eist nu een schadevergoeding van $3,1 miljoen.
Werken voor de uitgever en studio achter Half-Life en Steam is voor velen een droom, die droom was voor een zekere A.M. (Enkel de initialen van de persoon zijn vrijgegeven) echter uitgelopen op een nachtmerrie.
De vertaalster werd ontslagen nadat ze bij Human Recources van Valve klaagde omdat ‘het bedrijf personen die geïnteresseerd in de games waren gratis liet vertalen, met de valse belofte dat die personen dan later een vaste job zou worden aangeboden’.
De aanklaagster werkte tot 2012 in Valve’s hoofdkwartier in de staat Washington tot ze naar Los Angeles verhuisde omdat ze daar een geslachtsoperatie wilde ondergaan. Van daaruit zou ze blijven verder werken, Valve ging akkoord. Er was echter wel een addertje onder het gras: haar statuut veranderde naar een ‘onafhankelijke aannemer’. Ook sprak haar baas haar, sinds haar operatie, altijd aan als ‘het’ in ‘zij’.
Toch bleef ze tot eerder dit jaar doorwerken, tot ze de bovengenoemde klacht bij HR neerlegde. De officiële reden voor haar ontslag was dat de locatie van de job verhuisde naar het hoofdkwartier in Washington, maar toen A.M. aanbood om opnieuw te verhuizen en zo haar job te houden besliste Valve haar toch te ontslaan.
Dat staat allemaal te lezen in de aanklacht tegen Valve, A.M. vind dat ze oneerlijk is behandeld en vraagt hiervoor een vergoeding van 3.1 miljoen Dollar:  1 miljoen aan schade, 1 miljoen aan verloren inkomsten, 1 miljoen aan “special damages” en 150.000 dollar in onbetaalde lonen.
Valve zelf ontkent alle aanklachten.
De volledige aanklacht kan je hieronder lezen in het Engels uiteraard.
Deel 1

Deel 2

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven