Valve beperkt Steam gifting

Valve heeft enkele wijzigingen aan het gifting systeem van Steam doorgevoerd, dit om het proces makkelijker te maken. Al ziet de community dit anders.
De grootste wijziging in het systeem is dat je vanaf nu enkel maar een game cadeau kan doen op het moment van de aankoop zelf. Dit wil zeggen dat je vanaf nu geen games meer in jouw inventory kan kan plaatsen als je het kocht als er korting op was, om dan later weg te geven aan een vriend. Ook kan je geen games meer geven aan iemand dat geen steam-account heeft, want een game cadeau geven via mail wordt onmogelijk. Het kan dus enkel nog van de ene account naar de andere.
Daarnaast zijn er nog enkele beperkingen doorgevoerd; zo kan je geen games meer geven aan iemand dat in een andere regio woont, tenminste als er een groot prijsverschil is tussen de bewuste regio’s. Als je dit toch wilt doen zal je een melding van Steam te zien krijgen waarin te lezen staat dat je de game niet cadeau kan doen. Nog een beperking is dat je een game niet kan cadeau doen aan iemand in een land waar de bewuste game niet verschenen is via Steam.
De community reageerde eerder negatief op al deze nieuwe beperkingen, maar Valve schud van zich af door te zeggen dat gifting nu eenvoudiger is geworden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven