Valve schuldig bevonden aan het overtreden van Australische consumenten wet

Valve is na een juridisch gevecht van anderhalf jaar schuldig bevonden aan het overtreden van de Australische consumenten wet. Dat liet Kotaku weten.
De Australische rechtbank heeft de ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) dus gelijk gegeven in hun zaak tegen Valve. Het ACCC meende dat Valve de rechten van zijn consumenten niet belangrijk achtte. Dit kwam vooral doordat, toen de zaak werd aangespannen, Valve geen terugbetalingssysteem had. Ondertussen is het systeem er wel, maar toch gaf de rechtbank het ACCC gelijk.
Valve verweerde zich door te zeggen dat ze technisch gezien geen goederen verkopen in Australië. De klanten van Steam kopen Amerikaanse producten via een portaal. Dus vallen ze, volgens Valve, onder de Amerikaanse wetgeving en niet die van Australië. Als Valve dan toch actief zou zijn in Australië, dan zou het naar eigen zeggen geen “goederen” verkopen, waarvan sprake in de Australische wetgeving.
Die laatste redenering volgde de rechtbank echter helemaal niet; Valve is wel degelijk actief in Australië. Verder heeft de rechtbank de term “goederen” nader uitgelegd en computer software, digitaal of fysiek, vallen daar onder.
Dat Valve beschuldigd ging worden was te verwachten, EA had eerder ook al een gelijkaardige aanvaring in Australië gehad. Ook zij hadden verloren. Valve zal waarschijnlijk een grote boete en 75% van de gerechtelijke kostsen van het ACCC moeten ophoesten. De uitspraak over die boete volgt op 15 april.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven