Zeldzame Nintendo PlayStation is te koop

Het laatst overgebleven werkende Nintendo PlayStation prototype is momenteel te koop aangeboden, maar je zal er een aardig centje voor moeten neerleggen.

Voor degenen die dit niet weten: Nintendo en Sony sloegen eind de jaren ’80 de handen in elkaar om samen een nieuwe en, voor de tijd, super geavanceerde console te maken. Het doel was dat het Super NES CD-ROM System (dat was de officiële naam) games op NES cartridges én CD-ROM zou kunnen spelen. Nintendo trok zich in 1992, op het allerlaatste moment, terug uit de samenwerking waarop Sony de ontwikkeling voor de console verderzette. Sony liet de ondersteuning voor cartridges vallen en bracht in 1994 hun eigen console, de PlayStation, uit.

Voordat samenwerking tussen Sony en Nintendo uiteenspatte waren er zo’n 200 prototypes van de console, die nu de bijnaam ‘Nintendo PlayStation’ draagt, gemaakt. Daar van schiet er nu nog ééntje over, en dat werkende prototype is nu via een veiling te koop aangeboden.

De veiling loopt nog tot 27 februari, het bieden startte op $4300. Het hoogste bod (op het moment van schrijven) bedraagt echter een slordige $350.000.
Als je jouw geluk wilt wagen, kan je hier meebieden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven