Review: Overwatch

Overwatch is de nieuwste game en eerste shooter van Blizzard.  Het is een online game zonder single player, perfect voor te game samen met je vrienden. Iedereen kan zich ermee amuseren jong, oud, ervaren of beginner.
Overwatch_heroes (7)
Verhaal
Overwatch speelt zich af in de toekomst, waar robots zich tegen de mensheid keren. De Verenigde Naties richt speciale eenheid genaamd Overwatch op. Hun doel is de mensheid te behoeden van de ondergang. De helden van Overwatch verslaan robots te en de eenheid blijft hierna verder de vrede te bewaken. Dertig jaar later wordt de eenheid opgedoekt wanneer hun hoofdkwartier word vernietigd. De leider van Overwatch en zijn rechterhand komen hierbij om. De aarde word echter nog steeds beschermt door ex-agenten van Overwatch over de hele wereld.
Een groots verhaal om de game in te lijven, jammer genoeg kent Overwatch geen singleplayer campaign. Het is een pure multiplayer game.
Overwatch_heroes (14)
Ieder zijn plezier 
Overwatch is echt een game voor iedereen. Doordat er zoveel verscheidene helden zijn met hun eigen unieke kracht kun je altijd wel een leuke speeltijd vinden. Het spel is wel veel leuker als je met vrienden kunt spelen zodat je makkelijk kunt samenwerken en via bv. skype (op PC, in een party op console) kunt communiceren voor de game een andere dimensie te geven.
Overwatch_heroes (38)
Simpel maar geslaagd
Elk potje is 6 tegen 6 met een aanvallende en verdedigende partij.  Dus een zeer gemakkelijk concept, je moet gewoon een bepaalde plaats proberen aanvallen of verdedigen. Sommige modes gaan over het veroveren van een bepaald gebied bij andere moet je dan weer de payload van A naar B brengen of de 2 vorige modes gemengd. Het spel lijkt 1 grote chaos maar achter de chaos is een prachtige tactische game te zien. Je ziet mensen elkaar genezen of de verdediging proberen breken van de tegenstander of de tegenstander af te leiden.  Iedereen heeft zijn eigen belangrijke taak en werkt samen voor het winnen van het potje en als het lukt is de voldoening groot.
Overwatch_Maps (16)
Teamwork
Momenteel telt de game 21 helden, na verloop van tijd zouden er ook nog gratis helden bijkomen. Al deze helden hebben hun eigen wapens en vaardigheden ze zijn verdeeld in 4 rollen. Je hebt offensieve helden, defensieve helden, tanks of support. De offensieve helden kunnen meer schade aanbrengen en zijn sneller en behendiger maar dit is ten kosten van hun levensbalk. De defensieve helden zijn minder snel en behendig maar zijn sterker in het afbakenen. De support moet ervoor zorgen dat het team leven bij krijgt en tot slot de tanks die zeer veel leven hebben maar zeer traag, groot en lomp zijn.
Elk team heeft om goed te zijn een support en een tank nodig de rest hangt vooral af van welke mode je speelt en als aanvaller of verdediger. Defensieve helden zakken meestal terug en offensieve helden lopen dan weer voorop.  Je moet in een duel iedereen zijn pluspunten maximaal benutten. Supports helpen het team door iedereen te genezen en tanks door een groot deel van de klappen op te vangen zodat de offensieve spelers veel schade kunnen aanbrengen zonder te sterven.
Overwatch_Maps (7)
Conclusie
We kunnen gerust zeggen dat Blizzard een goede zet gedaan heeft met Overwatch. Een fantastische shooter met vloeiende gameplay en voor ieder wat wils. Ik zou zeggen haal deze game zeker in huis!
Overwatch werd gereviewd op PC aan de hand van een retailcopy

Overwatch

7.4

Grafisch

8.5/10

Geluid

8.0/10

Gameplay

8.0/10

Verhaal

5.0/10

Pros

  • Super shooter
  • Unieke helden
  • Prachtige vormgeving
  • Teamwork staat centraal

Cons

  • Geen campaign in de game zelf
  • Iets te trage vooruitgang

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven