Cozy Corner: 6 demo’s die je nu kunt spelen

Lakeburg Legacies

Neem het lot in eigen handen in Lakeburg Legacies, een strategische simulatie game waarin jij heerst over je dorp en waar liefde een tastbare koers is. Speel matchmaker om de beste koppels te creëren en je koninkrijk te laten floreren. Maar naast de liefde moet er natuurlijk ook gewerkt worden, dat hout gaat zichzelf niet kappen. Lakeburg legacies werd ontwikkeld en uitgegeven door Ishtar Games.

De demo was verassend goed, je krijgt meteen een goed idee over hoe het spel zal verlopen. Er kon misschien wel wat meer tutorial zijn, je word er nogal ingegooid. Geen paniek, het is niet over ingewikkeld en voor je het weet staat Lakeburg Legacies op jouw verlanglijstje. Download de demo hier.

Lakeburg Legacies verschijnt 20 juli op PC

SANYA

SANYA is een narratieve point and click adventure game over een nieuwsgierige jongen en een achtergelaten straatpup. Zo gaan ze samen op ontdekking in Sanya’s nieuwe omgeving, maken ze echte vrienden en gaan ze op avontuur.  Dit spel werd ontwikkeld en uitgegeven door Helpnode.

 De demo was relatief kort maar slaagde er desondanks in  de verschillende spel-acties bloot te leggen zoals; mini-game, puzzel, verborgen objecten en gesprek opties. Sayna zit trouwens in een lekker nostalgisch jaren 90 jasje, dat maakt het zeker uniek. Download de demo op Steam hier.

SANYA verschijnt in 2024 op PC en Nintendo Switch.

Gourdlets

Gourdlets is een city-building sandbox ontwikkeld en uitgegeven door AuntyGames . Je start met een lapje grond en het is aan jou om het vorm te geven, zonder missies of restricties. Jawel gewoon lekker bouwen, verhuizen, planten of deleten. Het leuke aan dit spel zijn de gourdlets zelf, kleine ‘poppetjes’ komen om de zoveel minuten via een trein aan op je domein. Ze zitten op bankjes, gaan huizen binnen en worden eigenlijk snel volwaardige inwoners.

De demo vond ik best uitgebreid, het geeft je meteen een idee hoe het spel zal verlopen. Geen lange uitleg of intro, gewoon beginnen bouwen. Ik ben persoonlijk zeer enthousiast over Gourdlets en kan niet wachten om een full first impression te posten als de game verschijnt. Dowload de demo op Steam hier.

Een releasedatum is er nog niet, Gourdlets zal speelbaar zijn op PC, Linux en Mac OS.

Spiral

Spiral is een third-person exploratiespel met een poëtische visie op cognitieve degeneratie, vertelt vanuit de perceptie van de getroffene. Spiral deelt je het verhaal van Bernard, een man die voor de laatste keer afscheid wil nemen van zijn herinneringen vanaf zijn vroege jeugd tot wie hij nu is. Herrineringen die hem gemaakt hebben tot wie hij nu is. Spiral werdt ontwikkeld en uitgegeven door Folkore Games.

De demo verliep eerder stroef. Het gaf je een eerste indruk naar hoe de exploratie zal verlopen en ik was eigenlijk niet echt onder de indruk. Het is zeker het proberen waard maar weet dat er nog een bugs zijn die moeten gefixed worden. Be ware. Dowload de demo hier.

Spiral verschijnt in 2024 en zal beschikbaar zijn op PC.

Wood & Weather

Wood & Weather is een single player god-game dat zich afspeelt in een houten speelgoedstad. Maak vrienden en controleer het weer als een etherische blauwe hand in een verrassende kleine open wereld. Wood & Weather werd ontwikkeld en uitgegeven door Paper House, die bracht je o.a. ook Paperbark – A Story of a Wombat.

De demo is verrassend uitgebreid en veelzijdig. Je kiest zelf wat of hoe je de houten speelgoed stad gaat ontdekken. Je kan voor de inwoners letterlijk een helpende hand zijn, alsook er een boeltje van maken. Denk maar aan auto’s verplaatsen, spullen stelen en aan anderen geven of als het sneeuwt gigantische sneeuwpoppen maken. De wereld ligt aan je vingertoppen. Download de demo op Steam hier.

Wood & Weather heeft nog geen releasedatum, maar zal op PC verschijnen.

Bubblegum Galaxy

Bubblegum Galaxy is een schattige building strategy game ontwikkeld en uitgegeven door Smarto Club, ook bekend voor Teacup. Creëer en ontwerp nieuwe planeten vanuit je office in de ruimte, tegel per tegel.  De demo geeft je een ruime intro over hoe de game er zal uit zien, in al zijn vrolijke pastelkleuren. Smarto Club koos voor een demo met intro en basis spel uitleg om je te doen smaken naar meer. Download de demo op Steam hier.

De release datum is nog niet bekend en zal beschikbaar op PC, Xbox One en PS4.

Cozy Corner is een segment van GamePunt waarin Amira een “Cozy Game” dat je zeker moet spelen aan jou voorstelt. Dit zijn geen reviews, maar een leuke spotlight op pareltjes uit het minder bekende genre.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven