Cozy Corner: “Beacon Pines”

Beacon Pines: Een bos vol sprekende dieren, uitmuntende artwork en een mysterieuze mestfabriek

Vandaag stel ik jullie voor aan Beacon Pines, deze verscheen in september 2022 ontwikkeld door Hiding Spot en uitgegeven door Fellow Traveller. Fellow Traveller bracht je o.a. ook The Pale Beyond en Citizen Sleeper, beiden off-beat en een tikje sinister. Beacon Pines sluit hier mooi op aan. Laat je niet vangen aan de schattige personages van deze narrative adventure game.


Je speelt als de 12-jarige Luca dat door vreemde omstandigheden onder de hoede van zijn mysterieuze grootmoeder komt te staan. Zijn vader is overleden en zijn moeder vermist. Tijdens de eerste dag van de vakantie besluiten Luca en zijn beste vriend Rolo de verlaten mestfabriek te verkennen. Eerder die nacht zag Rolo er een vreemd groen licht. Naarmate jouw onderzoek verdergaat besef je meer en meer dat er zich ongewone zaken voordoen in Beacon Pines. Het is aan Luca en zijn vrienden om de mysteries te ontrafelen. Liefst voordat je door een vreemdeling in een hazmat suit een donkere kelder wordt in gesleept, verdwijnt in een telefooncel, Rolo vermist raakt of andere inwoners jou te grazen nemen.


Denk je het bij het rechte eind te hebben? Think again…

Gameplay

Waar Beacon Pines zich onderscheidt van andere story-driven games is dat jouw keuzes hier wel degelijk een grote impact hebben op het verhaal. Je ziet de gevolgen al vanaf het begin doordat ontwikkelaar Hiding Spot je aanmoedigt om gebruik te maken van hun uniek keuze systeem. Je kan namelijk terug keren in de tijd om een door jouw eerder gemaakte keuze te veranderen wanneer je huidige keuze fataal blijkt te zijn. Iets wat, als je net zoals ik, al voor de vijfde keer op rij onverwacht het loodje legt enorm handig kan zijn. Even denken welke keuze jouw lot verzegeld heeft, terug keren in de tijd, een andere keuze maken en je bent weer op weg Beacon Pines te redden. Je hoeft dus niet het hele spel opnieuw te doorlopen als je eens een ‘verkeerde’ keuze maakt. Handig is dat de game je ook laat weten wanneer je de best mogelijke keuze hebt gemaakt. Hiervoor gebruik je jouw “Charms”, deze vind je overal in het stadje terug, via personages, ruimtes of objecten. Vergeet ook zeker niet op zoek te gaan naar de verborgen mini-games en prestaties. Let op want Beacon pines is sterk in je op het verkeerde spoor zetten, wat het allemaal lekker spannend maakt. Denk je het bij het rechte eind te hebben? Think again… 

Beacon Pines is een third-person adventure spel waar je enkel je pijltjes en spatiebalk voor nodig hebt. Ook beschikt de game over soepele overgangen zonder laadtijden. Een ander pluspunt is de waanzinnig goeie voice over dat het verhaal bijeen houdt. De verteller spreekt met gevoel en enthousiasme, iets wat bij indie-games niet altijd het geval is. De volwaardigheid van de voice-over die doorheen het spel loopt was best indrukwekkend. Iets dat zich in andere games van Fellow Traveller ook laat blijken, trouwens.

Wel een klein minpuntje is dat je best wel de gehele tijd alert blijft wanneer je Beacon Pines speelt. De gesprekken met bewoners, die cruciale aanwijzingen bevatten, kan je niet altijd opnieuw beluisteren. Dus, missed a clue? Wees maar zeker dat dit je zal achtervolgen.


Conclusie

Beacon Pines is een onbekende parel in het narrative adventure genre. Zoals vele onderschatte indie games in het ‘Cozy games’ niche valt deze titel door de mazen van het net. Deze game is beschikbaar vanaf €13,50 op Steam. Dus gooi hem aan de kassa gewoon lekker in je mandje net zoals die Snickers dat je eigenlijk beter laat liggen. Niet omdat het persé moet maar gewoon omdat je er zin in hebt. Als je dan toch voor de Snickers kiest, kan je hem als Xbox Game Pass-abonnee gewoon gratis spelen, dus waar wacht je nog op?

Beacon Pines is nu beschikbaar op PC, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en Mac OS.

Cozy Corner is een segment van GamePunt waarin Amira een “Cozy Game” dat je zeker moet spelen aan jou voorstelt. Dit zijn geen reviews, maar een leuke spotlight op pareltjes uit het minder bekende genre.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven