Cozy Corner: Smushi Come Home

Vandaag stel ik jullie graag even Smushi Come Home voor, deze verscheen op 10 juni en was ontwikkeld door SomeHumbleOnion. De uitgever Mooneye bracht je o.a. ook Lost Ember en Haven Park. De een al wat luchtiger dan de ander. Smushi valt dan ook eerder onder die eerste categorie, luchtig. Ga mee met deze vindingrijke paddenstoel op zoek naar zijn thuis.

 Bevooroordeelde paddenstoelen, eindeloos ontdekken en een lange weg naar huis.

Je speelt als Smushi die ongestoord leefde op een klein eilandje in het bos omringd door soortgenoten. Wanneer hij zijn vriend wil helpen wordt hij gevangen door een vogel die hem enkele kilometers dieper het bos in brengt. Smushi komt terecht in een vogelnestje maar besluit om daar geen decoratief noch smakelijk onderdeel van uit te maken. Met volle moed en zonder kompas trekt Smushi erop uit om zijn weg naar huis terug te vinden. Onderweg zul je kleurrijke paddenstoelen tegen komen in alle vormen en maten, sommigen zullen tegen je spreken of misschien de deur wijzen en anderen vragen je om hulp.

Gameplay

Deze Adventure RPG-game doet wat het belooft zonder al te veel toeters en bellen. De controlls zijn heel simplistisch, zo maak je in PC versie alleen gebruik van je toetsenbord. De muis heb je niet nodig. Tijden het spel baan je je een weg door meerdere ‘mini-werelden’ met elk hun eigenheid, de ene in lente- en ander in herfstthema. In je rugzak vind je jouw verzamelde items alsook een schattig logboek die alle ontdekkingen en quests bijhoudt. Wat ik verassend vond aan de game waren de grappige dialogen die onverwachts zeer gevat uit de hoek kwamen. De quests zelf zijn vrij rechtuit, je hoeft geen uren rond te dwalen of je hoofd te breken over ingewikkelde puzzels.


Een leuke feature van Smushi is dat je zelf kan instellen hoe pixalated je dit spel wil spelen. Dus voor de indie pixel game fans is dit zeker een pluspunt. Ook de soundtracks die doorheen de game spelen brengen het verhaal tot leven.

 Wat ik persoonlijk vind dat beter had gekunnen is de variatie. Desondanks je in een nieuwe ‘map’ of mini-wereld terechtkomt heb je al snel het gevoel dat het een wat monotoon verloop kent. Opnieuw de grot in op zoek naar een voorwerp, een NCP met gelijkaardig dialoog. Gevat, maar hetzelfde.

Conclusie

Smushi is zeker een wholesome casual game die de stempel ‘Cozy game’ verdient. Wie verwachtende is aan een spannend avontuur met veel twits and turns kan beter elders zoeken. Smushi smaakt beter op een luie zondag wanneer jouw kater je mentaal beperkt om Zelda  te spelen. De game is nu verkrijgbaar op Steam voor €15,99, de Nintendo eShop versie kost €19,99.


Smushi is nu beschikbaar op PC en Nintendo Switch.

Cozy Corner is een segment van GamePunt waarin Amira een “Cozy Game” dat je zeker moet spelen aan jou voorstelt. Dit zijn geen reviews, maar een leuke spotlight op pareltjes uit het minder bekende genre.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven