Activision Blizzard overname door Microsoft goedgekeurd

Het heeft lang op zich laten wachten, maar de overname van Activision Blizzard door Microsoft is zopas door het Britse CMA goedgekeurd.

De overname voor een slordige 69 miljard dollar, dat in januari van 2022 aangekondigd was, kan nu eindelijk afgerond worden. Het Competition and Markets Authority (CMA), heeft de geherstructureerde deal goedgekeurd. Al was het wel niet zonder bijkomende opmerkingen en commentaren. Zo gaf het CMA aan dat het gedrag van Microsoft tijdens de onderhandelingen met hen helemaal niet aangenaam was. Zo rok Microsoft onnodig zaken uit en weigerde het toegiften te doen tijdens de eerdere fasen van het onderzoek. Daardoor was er, volgens het CMA, onnodig veel tijd en geld verspild tijdens het hele gebeuren.

De grootste verandering aan de deal is dat Ubisoft de volgende vijftien jaar, wereldwijd, alle cloud en stream-rechten voor Activision games zal krijgen. Hierdoor zal Ubisoft kunnen kiezen op welke cloud-platformen Activision games speelbaar zullen zijn.
Zo kan het bijvoorbeeld kiezen om een cloud-versie van Call of Duty exclusief op hun eigen platform Ubisoft+ aan te bieden. Of kan het een licentie terug verkopen aan Microsoft. Dan zou die cloud-versie van Call of Duty ook speelbaar zijn via cloud op Game Pass.
Enkel voor de EU is er een uitzondering. Binnen de Europees Economische Zone, heeft Microsoft de toelating gekregen om de cloud-licentie terug te huren van Ubisoft. Dus binnen de EU komen de cloud versies van Activision Blizzard games waarschijnlijk meteen exclusief op Microsoft’s eigen platformen.
Na deze vijftien jaar keren alle rechten terug naar Microsoft.

Brad Smith, de vicepresident van Microsoft heeft ondertussen al aangegeven dankbaar te zijn voor de beslissing van de CMA. Hiermee is, volgens hem, de laatste horde genomen en kan de overname snel afgerond worden.

Ook Activision Blizzard CEO Bobby Kotick heeft, in een kort persbericht, aangegeven blij te zijn met de goedkeuring. En daar heeft hij goede redenen toe, namelijk zo’n 400 miljoen redenen. Want eens de overname door Microsoft afgerond is wacht er Kotick een bonusuitbetaling van $400 miljoen!

De deadline voor de Activision Blizzard overname door Microsoft is 19 oktober. Nu het CMA, net zoals andere regulatoren over de hele wereld, de deal heeft goedgekeurd staat er niks meer in de weg om de deal op tijd af te ronden.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven