Ark: Survival Ascended lanceert in early access en krijgt, net als het origineel kritiek over performance

Je zou denken dat gameontwikkelaars leren van hun fouten, maar dat is blijkbaar niet het geval. Want Ark: Survival Ascended lanceert net als het origineel in early access en krijgt meteen af te rekenen met kritiek over de performance van de game.

Voor diegenen dat het niet meer weten: Ark Survival Ascended is de Unreal Engine 5 remake van Ark: Survival Evolved. De originele game verscheen in 2014, ook in early access.

Wat de situatie echt opmerkelijk maakt is dat de de originele game, toen die net lanceerde, bakken kritiek kreeg van spelers en critici over de erbarmelijke performance. Maar toch was de game meteen razend populair en werd het al snel een van de meest gespeelde games op Steam. Nu beleeft de Unreal Engine 5 remake exact dezelfde situatie. Survival Ascended verscheen woensdag onverwacht op Steam in Early Access. Het kreeg al snel kritiek omwille van de lage framerate dat spelers halen, maar toch is het na amper 48 uur een van de meest gespeelde games op Steam. Op het moment van schrijven zijn er namelijk zo’n 48.500 spelers met de game aan de slag. Dat maakt het de 14e meest gespeelde game op dit moment.

Ark: Survival Ascended is nu in early access verkrijgbaar op PC via Steam en komt binnenkort naar PlayStation 5 en Xbox Series S|X.
Er is voor de console-versies nog geen releasedatum aangekondigd.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven