Ark: Survival Ascended naar oktober uitgesteld

Studio Wildcard heeft aangekondigd dat de next-gen remake van Ark: Survival Evolved, Ark Survival Ascended, uitgesteld is tot oktober.

Dit uitstel komt er doordat de ontwikkelaar op complicaties is gestoten in verband met Unreal Engine 5.2. Men heeft namelijk moeite om cross-platform-mod-support goed te integreren op zowel PC als consoles.

“We’ve found it challenging working with Unreal Engine 5.2, but at the same time, it is incredibly exciting. […] We’re discovering new ways each day to push the technology to the next level; combined with the work needed to support a fully cross-platform-moddable game ecosystem on consoles and PC, it’s clear that we’ll need a bit more time.”

Studio Wildcard

Door het uitstel van de remake zullen de servers voor de huidige versie (Survival Evolved) tot 30 september online blijven. De twee DLC-pakketten, The Island en Scorched Earth zullen ook niet op day-one verschijnen en gaan niet meer als één pakket te verkrijgen zijn. Als gevolg van deze vermindering in day-one content zal de prijs voor Survival Ascended van €49,99 verlaagd worden naar €39,99. Al is deze korting alleen maar geldig voor diegenen dat de game voor, of op de dag van, de release kopen.

Het is niet de eerste keer dat de game uitgesteld is, de vorige keer was dit omdat het een vloedgolf van kritiek kreeg. Studio Wildcard had toen namelijk bekend gemaakt dat alle spelers dat Ark verder wilden spelen de remaster moesten pre-orderen. Zelfs al was de nieuwe versie nog niet beschikbaar. Op die beslissing waren ze toen gelukkig teruggekeerd, al zal het na 30 september wél nodig zijn om de remake te kopen als je Ark verder wil spelen. Er is geen goedkoper upgrade-pad voor bestaande spelers.

Een nieuwe exacte releasedatum hebben we nog niet, maar Ark: Survival Ascended verschijnt in oktober op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S en zal tot eind 2024 in early-access blijven.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven