Baas Disney krijgt advies om gamesuitgever op te kopen

Bob Iger, de CEO van Disney, heeft van zijn financiële adviseurs de raad gekregen sterk te investeren in de gamesindustrie.

De snelste en meest efficiënte manier om sterk in de industrie te investeren is door het opkopen van een reeds bestaande uitgever, om dan later onder het Disney-label games te gaan uitbrengen. Een idee dat binnen de entertainment gigant meer en meer tractie krijgt. Sterker nog, er gaan iedere dag zelfs meer en meer stemmen op om van Disney gewoon een gamesuitgever te maken. Deze raad komt er vooral door de overname van Activision-Blizzard door Microsoft die zo goed als rond is.

Momenteel geeft Disney zelf geen games uit, maar verkoopt het licenties aan andere uitgevers om games van Disney-eigendommen te maken. Zo maakt Electronic Arts momenteel de Star Wars Jedi-reeks, Ubisoft Star Wars Outlaws en Sony Spider-Man en een Wolverine game.

Volgens Bloomberg bekijkt Iger de verschillende opties, waaronder investeren in game uitgevers, maar zou hij nog niet meteen van zin zijn een uitgever over te kopen.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven