Baldur’s Gate 3 update voegt epiloog en game modes toe

Baldur’s Gate 3 heeft patch 5 ontvangen en die voegt, naast fixes en andere verbeteringen, een nieuwe epiloog en twee nieuwe game modes met zich mee.

De nieuwe epiloog speelt zich zo’n 6 maanden na het hoofdverhaal van de game af, en toont hoe je afscheid neemt van jouw party. Volgens Larian bevat deze epiloog wat van het meest complexe schrijfwerk in de volledige game want het moet ook alle losse eindjes in de game netjes afwerken. En die losse eindjes kunnen voor iedereen anders zijn, naargelang de keuzen dat je onderweg hebt gemaakt.

De nieuwe game modes kunnen jouw volgende playthrough veel moeilijker, of net makkelijker maken. De mode dat alles moeilijker zal maken is de Honor Game Mode. Hierin wordt niet alleen de moeilijkheidsgraad van de game opgevoerd, maar het introduceert ook permadeath. Na elke run zal je uitgebreide statistieken te zien krijgen waarin je kan zien hoe lang je het overleefd hebt, hoeveel vijanden je verslagen hebt, en zo verder. Je zal ook de keuze krijgen om tóch verder te spelen, maar dan zal Honor Mode uitgeschakeld worden. Als je er in slaagt de volledige game in de modus uit te spelen, krijg je als beloning een gouden D20.

De tweede nieuwe game mode kan alles dan weer makkelijker maken, want met de Custom Mode kan je zelf alle variabelen in de game naar jouw wensen aanpassen.

Verder brengt de patch een hele lijst aan verbeteringen en tweaks met zich mee. Je kan de volledige patch notes hier bekijken.
Opvallend is dat de download voor de patch 30GB groot is, maar dat die wel 130GB opslagruimte nodig heeft om te kunnen installeren. Dit terwijl de installatiegrootte van de base game zelf (maar) 124GB is.

Baldur’s Gate 3 is nu beschikbaar op PC en PlayStation 5. De game verschijnt deze maand nog op Xbox Series S|X, al heeft die versie nog geen specifieke releasedatum.

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder van deze website gebruik te maken, gaat u hiermee akkoord.  Meer info

Scroll naar boven